1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to sidebar
Kind mod kind

Foto: Astrid Randrup

Kind mod kind

Skulpturerne kan ses i gårdhaven indtil mandag d. 23. november 2020
Tidspunkt 23/10 2020 kl. 10:00 til
20/11 2020 kl. 12:00

Kærlighed, ikoner og kunst er elementer som alle 2. klasser i Sorø Kommune har arbejdet med i et fælles billedkunstprojekt i september og oktober 2020.

Sammen med billedkunstner Astrid Randrup og museets undervisningsinspektør Andreas Spinner Nielsen har de ladet sig inspirere af den russiske ikon-samling på Sorø Kunstmuseum. Hver for sig har de lavet en del af et fællesværk ud af tekstilrester, som er blevet til syv flotte kærlighedstårne, som kan opleves i museets gårdhave.

kind mod kind

Læring

For børn er kærligheden lige så gådefuld og åben, som den allerede er lukket omkring tillærte symboler. Børnene har lært om komposition, tegn, detaljer og helhed i et forløb der kobler oplevelser med billedkunsten, musikken, kroppen og sproget.

Børnene har fået inspiration fra ikon-samlingen til at sanse og samtale om kærlighed. Hvad er kærligheden, og hvordan ser kærligheden ud hvis den udtrykkes i tekstil og tøj? De yderste lag som vi bærer på vores kroppe, de symboler som vi iklæder os?


Børnekultur på tværs af kommuner

Kind mod kind er en del af et pilotprojekt som bliver finansieret af Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Her arbejdes der på at skabe en fælles satsning på tværs af kommunerne på det børnekulturelle område, der sikrer at flere børn og unge møder kunsten i deres hverdag. I pilotprojektet, har i alt 85 klasser fra det midt- og vestsjællandske deltaget i billedkunstprojekter på 2. årgang. Erfaringerne herfra skal danne udgangspunkt for en 4-årig satsning i Kulturregionen, som bredes ud til flere årgange og kunstarter.

 

Praktisk

Det er gratis at komme i museets gårdhave, der er åben for alle i museets åbningstid.

Åbningstider

Tirs-søndag

kl. 11-16

Torsdag
kl. 11-18


(caféen lukker 30 min. før museet)