VELKOMMEN TIL MASSER AF KUNST OG OPLEVELSER I 2018

GYLDEN TIRSDAG: SORØ KUNSTMUSEUM 75 ÅR

Tirsdag d. 23. januar kl. 14-15

Hvordan fik Sorø sit kunstmuseum? Hvordan blev samlingerne til? Hvem har præget museet? I anledning af jubilæet ser museumsinspektør Helle Brøns tilbage på de år, der er gået, siden vi åbnede i en kakkelovnsopvarmet lejlighed i 1943.

Pris: 100 kr. inkl. kaffe/kage og éntre til museet / medl. 80 kr.

Tilmelding til arrangementer på: butik@sorokunstmuseum.dk.

IskulpturKyndelmisse_MortenMIce
Morten Mikkelsen fra M Ice Design skærer isskulptur  2017

KYNDELMISSE

SORØS STORE LYSFEST
Lørdag d. 27. januar kl. 17-22

Se isskulptøren arbejde i gården og oplev den magiske stemning indenfor, hvor forestillingen 1x1x1 har for-premiere. Du kan også være med til at skabe et fælles værk med titlen ”Sorø – lysets by”.

Kyndelmisse-turpasset kan købes i museumsbutikken
Pris: kr. 50 frem til d. 26/1 og kr. 75 d. 27/1.
Børn under 14 år har GRATIS.

HanneVibekeHolst_Projekt1x1x1_SoroeKunstmuseum

Hanne-Vibeke Holst har skrevet teksten til forestil- lingen 1x1x1. Se den til Kyndelmisse. Foto: Miklos Szabo.

PROGRAM FOR KYNDELMISSE PÅ SORØ KUNSTMUSEUM

kl. 17-21
Is-skulpturer skæres i museumsgården
Morten Mikkelsen fra M Ice Designs omdanner med motorsav store isblokke til figurer.

kl. 17.15-20
Lyn-omvisninger ved museets kunsthistorikere
kl. 17.15-17.35: "Atelier billede II" af Preben Hornung v/ Peter Holck.
kl. 18.15-18.35: "Mareridt" af Nicolai Abildgaard v/ Helle Brøns.
kl. 19.15-19.35: Hvad er Kyndelmisse - ikonerne v/ Charlotte Sabroe.

kl. 17.30-21
1x1x1. Tre kunstarter i spil - billedkunst, litteratur og teater - ét værk - én forfatter - én skuespiller.
Skuespiller Andrea Vagn Jensen fortolker tekst af forfatter Hanne-Vibeke Holst foran kunstværket "En køkkenscene" af Michael Kvium. Forestillingen på ca. 10. min. gentages hver 1/2 time fra kl. 17.30
og frem til kl. 21.

kl. 17-20
Ind i kunsten holder maleworkshop for børn i museets underetage. Sammen skabes et stort fælles værk med titlen ”Sorø – lysets by”.

I caféen kan der købes suppe, glühwein og varm kakao med flødeskum.

ForlaengetRussiskeBilleder_SoroeKunstmuseum

REVOLUTIONENS BILLEDER FORLÆNGET

Pga. den store opmærksomhed har vi besluttet at forlænge vores aktuelle udstilling  "Revolutionens Billeder" frem til 25. februar.

Så kom og se eller gense udstillingen med russiske revolutionsplakater fra Hermod Lannungs samling og banebrydende fotokunst af Alexandr Rodchenko.

"Han komponerede gerne så meget i sine fotografier, at det, der lignede geometriske former, kunne tage teten over virkeligheden. Netop dét gør hans fotografier så unikke." Politiken (Fire hjerter)

"En god og original ide at markere 100-året for revolutionen på denne måde." Weekendavisen