APRIL PÅ SORØ KUNSTMUSEUM

Kom til spændende Gylden Tirsdag om arkitekturen på Sorø Kunstmuseum, se filmen 'Loving Vincent' med introduktion af museumsinspektør Helle Brøns og oplev særudstillingen 'Kunstens Processer - Nye og gamle værker fra samlingen'.

LOVING VINCENT MED INTRODUKTION

Loving Vincent

Vores museumsinspektør Helle Brøns introducerer filmen 'Loving Vincent' i Victoria Teatret (ca. 50 m fra museet). Filmen, der er den første animerede film, der udelukkende består af oliemalerier har vundet flere priser og fik bl.a. fem stjerner af Kim Skotte i Politiken. Biografen giver et glas inden filmen.

Tidspunkt: Tirsdag d. 10. april kl 18

GYLDEN TIRSDAG: ARKITEKTUREN OG SORØ KUNSTMUSEUM

Anders Sune Berg

Bindingsværk, beton og tegl. Direktør Charlotte Sabroe fortæller om den prisbelønnede museumsarkitektur af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, og hvordan den knap 1400 kvadratmeter store tilbygning tager udgangspunkt i den gamle museumsbygnings beliggenhed i Sorøs historiske bymidte.

Tidspunkt: Tirsdag d. 24. april kl 14 - 15

KUNSTENS PROCESSER – NYE OG GAMLE VÆRKER FRA SAMLINGEN

Holst Henckel dobbelt

Oplev nye værker af bl.a. Gunnar Aagaard Andersen, Christian Vind, Sophia Kalkau og Maiken Bent i samspil med museets kendinge - blandt andre Paul Gernes, Albert Mertz, Per Kirkeby, Poul Gadegaard og Peter Holst Henckel.

LITTERÆR SALON MED HELLE HELLE

Helle Helle

Bogen 'De' udkommer d. 13. april, og bare tre uger efter kommer Helle Helle og præsenterer bogen på Sorø Kunstmuseum.

Tidspunkt: Søndag d. 6. maj kl. 15 - 16.30
- Arrangementet er desværre udsolgt -

JENS BLENDSTRUP HOLDER FESTTALEN

JENS BLENDSTRUP

Den 2. juni fejrer vi, at det er 75 år siden Sorø Kunstmuseum åbnede for første gang. Det glæder os at kunne afsløre, at forfatter Jens Blendstrup har sagt ja til at holde festtalen i dagens anledning.

I løbet af dagen har vi et overflødighedshorn af et program i kunstens tegn med ”levende malerier”, taler, musik, streetfood-telte og kreative aktiviteter for børnene.
Sæt kryds i kalenderen og tag gerne venner og familie med.

Tidspunkt: Lørdag d. 2. juni kl. 10 - 17

JUBILÆUM I MUSEUMSBUTIKKEN

Jubilæumsplakat

I anledning af jubilæumsåret sælger vi udstillingsplakater til halv pris i museumsbutikken. Jubilæumspris: Nu 50,-