Lige nu på Sorø Kunstmuseum

I den kommende tid kan du både opleve den nye ophængning med værker fra museets egen samling, blive ført ind i middelalderkunstens forunderlige verden og få vurderet dine private kunsteffekter, når auktionshuset Bruun Rasmussens eksperter gæster museet. Derudover kan vi løfte sløret for efterårets særudstilling. Og så minder vi om, at vi nu er nået til den uigenkaldeligt sidste week-end med "Revolutionens Billeder" med fotokunst og revolutionsplakater.

NY SAMLINGSOPHÆNGNING:
Mertz, Kirkeby, Kalkau med flere

Vi præsenterer nyerhvervelser og hovedværker fra samlingen fra 1950'erne og frem. Nye værker af bl.a. Gunnar Aagard Andersen, Christian Vind, Sophia Kalkau og Maiken Bent går i samspil med museets kendinge som blandt andre Paul Gernes, Albert Mertz, Per Kirkeby og Poul Gadegaard.

Kunsthistorisk spadseretur:
Fra klosterkirken til den middelalderlige kunstsamling

HvemTogKunstenFraKosterKirken1

Lektor Per Højland, Sorø Akademi, begynder fortællingen i klosterkirken og museumsdirektør Charlotte Sabroe afrunder på museet blandt den middelalderlige kunst fra områdets kirker.

Hør hvordan kirken oprindeligt var udsmykket, indrettet og benyttet i middelalderen og få et kunsthistorisk indblik i datidens fornemt udførte træskulpturer.

Tidspunkt: Søndag d. 25. februar kl. 13:30-15 (bemærk at vandringen begynder i klosterkirken)

BRUUN RASMUSSENS EKSPERTER

BruunRasmussenVurdering

Ganske ekstraordinært får vi på museet besøg af et hold af vurderingseksperter fra Bruun Rasmussen kl. 15-18 i morgen, torsdag.

Her er alle velkommne til at kigge forbi med kunsteffekter eller arvestykker. I ventetiden på at komme til byder vi på gratis entré til udstillingerne på kunstmuseet.

Caféen tilbyder fra kl. 13 på både suppe, sandwich og et lækkert udvalgt af kager samt andre lette anretninger og snacks.

Tidspunkt: Torsdag d. 22. februar kl. 15-18

"GULD OG GRØNNE SKOVE": MESTERVÆRKER FRA ORDRUPGAARD

Det er med stor glæde, at vi kan afsløre, at vi i oktober, som det eneste sted på Sjælland, bliver værter for vandreudstillingen "Guld og grønne skove" med en perlerække af danske værker fra Ordrupgaards kunstsamling.

Oplev kendte malerier af blandt andre Vilhelm Hammershøi, C. W. Eckersberg, L. A. Ring, Theodor Phillipsen og Peter Hansen.

"Guld og grønne skove" er et led i en hel række udstillingsturnéer i både Danmark og udlandet i året for Ordrupgaards 100 års-fødselsdag og midlertidige lukning grundet nybyggeri.

Du kan allerede nu booke en udflugt til Sorø Kunstmuseum med din virksomhed, dine venner eller andre gruppper på tlf. 57 83 22 29 / mail: sfo@sorokunstmuseum.dk.

Billeder i omtalt rækkefølge:
Fotografi af Alexandr Rodchenko, Pigen der stirrer, 1923
Peter Holst Henckel, Exploring Rhetoric to a Child, 2008