Februar på Sorø Kunstmuseum

Jazz koncert, ny særudstilling og vinterferiesjov

Jazz koncert / Thomas Fonnesbæk & Ole Kock Hansen

Søndag 7. februar kl. 14

Ole Kock Hansen på flygel og Thomas Fonnesbæk på bas repræsenterer hver sin generation. Kock Hansen er den erfarne musiker, som har sat et uudsletteligt præg på dansk jazz siden slutningen af 60’erne, og Fonnesbæk har skabt sin egen jordnære tone på sit instrument -  mørkere i udtrykket end de fleste af hans kollegers.

Begge musikere har et specielt forhold til bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen. Kock Hansen var hans nære samarbejdspartner og Fonnesbæk har ikke kunnet undgå at have ham som et af sine forbilleder. Musikken har sin rod i flere af de nordiske lande, og lytter man efter kan man høre forskellen. Men først og fremmest spiller de improviseret musik – jazz – på et meget højt plan. Læs mere

Der er to typer billetter med følgende program:

Vinterjazz inkl. mad og en øl starter kl. 12:30 i cafeen.
Pris: 225 kr /195 kr for medlemmer / Tilmeldingsfrist fredag 5. februar

Vinterjazz koncert kl. 14-16
Pris 125 kr. / 100 kr. for medlemmer

Karl Bovin_selvportræt i araberdragt

Karl Bovin. Odsherreds Beduin

Fernisering torsdag 11. februar kl. 17

Udstillingsperiode 12. februar - 16. maj 2016

Sorø Kunstmuseum åbner torsdag 11. februar kl. 17 dørene op for forårets særudstilling Karl Bovin. Odsherreds Beduin.

Karl Bovin (1907-1985) var en markant skikkelse blandt de malere, som i 1930erne slog sig ned i Odsherred. Han er værdsat for sine lyse og legende landskabsmalerier, der bygger videre på traditionen fra Skagensmalerne og de franske ekspressionister. Ikke mindst er han dog skattet for at lade det levede liv går hånd i hånd med kunsten.

Hans næsten lidenskabelige kærlighed til naturen, musikken og arkæologien, har sat spor i malerierne – både motivisk og sanseligt gennem farvernes klang og penselstrøgenes rytme. Eller som Asger Jorn formulerede det i et brev til Bovin: Værkerne er gennemsyret af ”en musikalitet som buestrøgene på en violin”. Bovin var billedkunstner, men han var også musiker og en fandenivoldsk livskunstner, der i 1950'erne og 1960'erne deltog i arkæologen P.V. Globs udgravninger i Bahrain.

Sorø Kunstmuseum ønsker for første gang i 35 år igen at sætte fokus på Karl Bovin ved at forene hans ”to paradiser” i en udstilling, der forhåbentlig kan reaktualisere kunstneren og landskabsmaleriets placering i det 20. århundrede.

familieværksted

Jagten på det arabiske / kreativ vinterferie

Onsdag 17. februar kl. 11-13
Torsdag 18. februar kl. 11-13

Med udgangspunkt i særudstillingen Karl Bovin. Odsherreds Beduin går vi på jagt efter det arabiske, og i landskaber der er tæt på os og langt, langt borte.

Vi udforsker dufte, lyde, farver og materialer fra det fjerne østen og det nære Odsherred. Kom med dine (bedste-)forældre, søskende eller en god ven.

Pris: 50 kr. pr. næse

Karl Bovin. Arabiske murerarbejdsmænd

Torsdagsmenu / Arabisk mad på dansk

Torsdag 25. februar kl. 18-20

Den sidste torsdag i hver måned holder museet længe åbent og byder på en lækker museumsmenu. Denne gang lader vi os inspirere af det arabiske køkken i anledning af forårsudstillingen Karl Bovin. Odsherreds beduin.

Vi serverer derfor krydret lammegryde med limecreme, persille og grov bulgur.

Pris: 125 kr.

Museet er denne torsdag åbent til kl. 20