Sommerweekend på Sorø Kunstmuseum - Velkommen til Sophia Kalkau og farvel til Theodor Philipsen

Første weekend i juni byder både på det nye og det gamle, når vi byder velkommen til udstillingen Sophia Kalkau - Line of Circles og det er sidste chance for at opleve Theodor Philipsen på museet.

Fernisering: Sophia Kalkau - Line of Circles

Fredag d. 2. juni kl. 17

Vi inviterer til fernisering på vores nye udstilling Sophia Kalkau - Line of Circles. Direktør Charlotte Sabroe byder velkommen til udstillingen, og inspektør Helle Brøns holder åbningstale. Kunstneren selv, Sophia Kalkau, introducerer udstillingen efterfulgt af oplæsning af Ursula Andkjær Olsen. Der vil blive serveret en let forfriskning.

Sophia Kalkau - Line of Circles

Kalkaus værker er både personlige fortællinger og almentmenneskelige undersøgelser. Hendes skulpturer består af geometriske enkle former, der fremstår rene og urørlige – næsten æteriske. Samtidig optræder skulpturerne som rekvisitter i hendes fotografier, hvor hun iscenesætter en række møder mellem dem og sin egen krop. Hun optræder oftest rygvendt, tilsløret eller ansigtsløs, hvilket giver en fornemmelse af skrøbelighed og hemmelighedsfuld betydning.

Theodor Philipsen_En vej i Dyrehaven. Efterår, 1889_KMS1359[1]

Sidste chance for at opleve Theodor Philipsen

Mandag d. 5.juni

Mandag d. 5. juni holder vi ekstra åbent i anledning af 2. pinsedag. Det vil også være sidste chance for at opleve vores særudstilling Lysets og Farvens Mester - Theodor Philipsen. Samtidig har man også chancen for at se vores nye særudstilling Sophia Kalkau - Line of Circles.