MAJ PÅ SORØ KUNSTMUSEUM

Der er ekstra glæde på museet i dag, da vi netop har modtaget nyheden om, at Sophia Kalkau har modtaget den anerkendte Kunstkritikerprisen for udstillingen "Line of Circles", der blev vist på Sorø Kunstmuseum sidste sommer. Maj byder også på andre store begivenheder med fernisering på dette års sommerudstillinger, fernisering på det fler-årige EU-projekt PAIC, en hyggelig Slaraffen workshop, samt nyt fra butikken.

VINDER AF KUNSTKRITIKERPRISEN 2018

Sophia Kalkau

Sophia Kalkau har vundet Kunstkritikerprisen 2018 for udstillingen "Line of Circles" på Sorø Kunstmuseum, hvilket vi er rigtig stolte over. Prisen uddeles af AICA Danmark, Foreningen af Danske Kunstkritikere. Det er 24. gang Kunstkritikerprisen uddeles til en produktion (udstilling, publikation mv.), person eller institution som fortjener særlig anerkendelse. Kunstkritikerprisen er finansieret af Statens Kunstfond. De nominerede i år var: 1. The Garden - The Future (ARoS Triennale), 2. Kasper Aguila og Frederik Næblerød for Korshage kunststorm, 3. Det kuratoriske projekt Primer, 4. Fanget i gips – Axel Lochers teaterstatuetter på Skagen Kunstmuseer, 5. Sophia Kalkau: Line of Circles.

PAIC FERNISERING

PAIC

PAIC fernisering på Sorø Kunstmuseum, alle er velkomne!

Sorø Kunstmuseum er med i det Europæiske Forskningsprojekt PAIC, der undersøger forholdet mellem kreative praksisser og europæere fra forskellige samfundslag. Afrika Strik og Bo- og Støttecenter Sorø er med i en workshop, der ferniseres på Sorø Kunstmuseum. Tilknyttet projektet er kunstnerne Jette Ellgaard og Anna Dotverdaguer. Udstillingen kan ses frem til søndag d. 27. maj.

Tidspunkt: Fernisering fredag d. 18. maj kl. 17

SLARAFFEN

Slaraffen

Vores populære workshop for alle er tilbage. Her kan du prøve kræfter med materialer hentet i naturen og forskellige trykteknikker som monoprint og collografi.

Før du kommer på kunstmuseet: Det er en god idé at tage dine egne materialer med. Gå f.eks. en tur i skoven, i Akademihaven eller i din egen have og find spændende blade, frøstande, stængler, barkstykker og lignende og tag dem med hen på museet, når du skal lave dit tryk.

Workshoppen er tilrettelagt af Sorø Kunstmuseum og Kongskilde Naturcenter. Frem til d. 27. maj kan du også se "Slaraffen huler" i museumsgården, der er bygget i samarbejde med designer Karen Juhl Petersen.

Tidspunkt: Lørdag d. 26. maj kl. 11-14

SOMMERUDSTILLINGER: SØREN MARTINSEN OG THOMAS HYLANDER

Flommen

GIGANTERNE er en totalinstallation, der med udgangspunkt i Sorøs historie og nutid involverer både video, maleri og skulptur. Værkerne etablerer en kontrast imellem forskellige tider, steder og stemninger, som alle har forbindelse til byen Sorø.

Shelfies. Historier fra køkkenmøddingen er en intervention i museets guldaldersamling, hvor Thomas Hylander har fundet skitser og studier i magasinerne og viser dem som en slags røntgenbilleder af den kreative proces.

Tidspunkt: Begge udstillinger ferniseres torsdag d. 31. maj kl. 17

NYT FRA BUTIKKEN

Fra butikken

Nu er der igen nyheder i museumsbutikken. Se blandt andet de smukke tørklæder i tynd og lækker uld, skønne tasker i mange farver og godt og kreativt legetøj fra Djeco. Butikken har åbent alle ugens dage fra kl. 11 - 17 undtagen mandag.

JUBILÆUM 75 ÅR

Jubilæum 75 år

Hold øje med det kommende jubilæums-nyhedsbrev, hvor du kan se hele programmet for Sorø Kunstmuseums jubilæumsfest, der bliver afholdt lørdag d. 2. juni.

Billeder i omtalt rækkefølge:

Sophia Kalkau, Line of Circles (detalje), 2014-2016

Udstillingsbillede fra "Line of Circles". Foto: Anders Sune Berg