November på Sorø Kunstmuseum

Send børnene på workshop med Ind i Kunsten, oplev fantastisk opera-koncert og hør foredrag om Ruslands kunst og kultur.

KLASSISKE OPERA-HITS

Lørdag 11. november kl. 14-16

Puccinis heltinder

Stor musik, store følelser og en stor stemme med fløjl og stål. Sopran Solveig Hjerrild og pianist Berit Johansen Tange fremfører nogle af de mest berømte arier i operahistorien: Tosca, La Boheme og Turandot.

Klassisk-koncertpris: 130 kr./medl. 115 kr. inkl. entré til museet.
(kan bestilles på forhånd og betales i butikken)

Museumscaféen byder i dagens anledning på en symfoniplatte & et glas vin fra kl. 12.30 til kr. 150 kr./medl. 135 kr.
(kan bestilles på forhånd og betales i butikken)

Ind i kunsten

IND I KUNSTEN: HANDLING OG FEDE FJÆS

Lørdag d. 4. nov. og Søndag 5. nov. kl. 11-15

Ind i Kunsten inviterer til to dages kreativ og hyggelig fordybelse for børn og voksne. Vi har givet programmet et ’drenget’ twist og valgt to temaer, som vi tror, vil appellere til drengene. Piger er selvfølgelig også meget velkomne! Under overskriften ’Kunst med handling’ ser vi om lørdagen nærmere på værker, som skildrer en handling. Vi skaber vores egne fortællende billeder og leger med de store mestre.

Søndag kigger vi på ’fede fjæs’ – og går på opdagelse i portrætkunsten fra kunsthistorien til i dag. Vi finder de skøreste, de klammeste og de sejeste, og vi skaber vores egne portrætter af utraditionelle materialer. Kurset er tilrettelagt med henblik på, at børn fra ca. 8 år kan deltage sammen med en voksen. Børn fra ca. 10 år kan deltage på egen hånd. Medbring madpakke eller køb din frokost i museumscafeen.

Pris: 200 kroner pr. person. Tilmelding og betaling til Sorø Kunstmuseum på butik@soroekunstmuseum.dk eller 5783 2229.

Tirsdag Rodchenko

GYLDEN TIRSDAG:

RODCHENKOS NYE BLIK PÅ VERDEN

Tirsdag d. 7. november kl. 14-15

Kom og få historien om, hvordan Rodchenko slog maleriet ihjel og i stedet revolutionerede fotografiet med og imod den politiske linje ved museumsinspektør Helle Brøns.

Pris: 100 kr. / medl. 80 kr. - inklusiv kaffe og kage

RUSSISK SALON: DET LITTERÆRE RUSLAND

Søndag d. 19. november kl. 14-15

Som journalist og kritiker har Marie Tetzlaff gennem mange år beskæftiget sig med russiske forhold, først og fremmest litteraturen. Den 1. januar 2018 tiltræder hun stillingen som leder af det Danske kulturinstitut i Skt. Petersborg.

Pris 110 kr. / mdl, 90 kr. inkluderer kaffe og kage