Oktober på Sorø Kunstmuseum

Oplev jazzkoncert, foredrag om russisk montagefilm og kammermusik på Sorø Kunstmuseum i starten af oktober
Oktober på Sorø Kunstmuseum

Mette Juul

MUSIKALSK MAGI MED METTE OG MESTRENE

Lørdag d. 7. oktober kl. 14-16

Konstellationen Mette Juul, Heine Hansen, Thomas Fonnesbæk og Alex Riel må siges at være en gudbenådet én af slagsen. Her bæres den karismatiske sangerinde frem af to af dansk jazz' store stjerner på henholdsvis bas og trommer tilsat en af de finest følsomme pianister. De fire mesterlige musikere kan opleves lørdag eftermiddag den 7. oktober på Sorø Kunstmuseum.

Pris for selve jazzkoncerten: kr.155 / medl. 135 inkl. entré til museet

Jazz frokost kan tilkøbes i museumscafeen fra kl. 12-13.45 inkl. et glas fadøl kr. 160 / medl. 140. Det er Pia Holst fra Wonderful Lifestyle, der denne dag leverer maden.

Museet kan besøges inden koncerten starter

Tilmelding: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 5783 2229

Eisenstein

RUSSISK SALON: MONTAGEFILM

Søndag d. 8. oktober kl. 14-15

Lektor Kassandra Wellendorf præsenterer nogle af de eksperimenterende og nybrydende film, som blev produceret i USSR i kølvandet på revolutionen.

Pris 110 kr. / mdl, 90 kr. inkluderer kaffe og kage

Tilmelding: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 5783 2229

kammermusik

KAMMERMUSIK FOR CELLO OG KLAVER

Søndag d. 15. oktober kl. 14-15:30

Musik af russiske og franske komponister bl.a.Stravskij, Glinka & Fauré.

Tittit van der Pals på Cello og Malene Thastum på klaver begyndte at spille sammen i 2016, hvor de satte sig for at dykke ned i nogle af cello/klaver-musikkens mesterværker. Alle de store komponister – fra Beethoven til Sjostakovitj – har skrevet fantastisk musik for denne konstellation: En skattekiste af sonater, variationer, vuggesange, fantasier, suiter, danse hvor celloens mørke sangbarhed pakkes ind og udfordres af klaverets dynamiske klangrigdom.

Klassisk-koncertpris: 130 kr./medl. 115 kr. inkl. entré til museet.
(kan bestilles på forhånd og betales i butikken)

Museumscaféen byder i dagens anledning på en symfoniplatte & et glas vin fra kl. 12.30 til kr. 150 kr./medl. 135 kr. (kan bestilles på forhånd og betales i butikken)

Tilmelding: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 5783 2229

Pioneer

REVOLUTIONENS BILLEDER

23. september - 14. januar 2018

Revolutioner omvælter ikke alene samfundet og de politiske systemer. De ryster også blikket på verden. Den banebrydende russiske avantgardekunstner Alexander Rodchenko var en af de kunstnere, der i kølvandet på den russiske revolution så og gengav verden på en helt ny måde gennem sine fotografier, foto-collager og plakater. Med sine ekstreme forkortninger, diagonale blikretninger og overraskende vinkler revolutionerede han fotografiet og skabte en ny opfattelse af fotografiets æstetik og funktion i samfundet.

Gennem den senere jurist og politiker Hermod Lannung, kan vi få et dansk blik på revolutionen og dens billeder. Lannung opholdt sig i Rusland under revolutionen, hvorfra han skrev førstehåndsberetninger til danske dagblade og indsamlede revolutionsplakater. Han opbyggede desuden en samling af russisk maleri, som han efterfølgende donerede til Sorø Kunstmuseum.