PÅSKE PÅ SORØ KUNSTMUSEUM

De næste uger står i påskens tegn. Kom og oplev museets nye værker og deltag i foredrag, påskeæggejagt og påskeværksted

MUSEETS MODERNE SAMLING BYDER VELKOMMEN TIL NYE VÆRKER

Sophia Kalkau

Kom og oplev nye værker af bl.a. Gunnar Aagard Andersen, Christian Vind, Sophia Kalkau og Maiken Bent i samspil med museets kendinge - blandt andre Paul Gernes, Albert Mertz, Per Kirkeby, Poul Gadegaard og Peter Holst Henckel.

GYLDEN TIRSDAG: BYENS KUNST

Byens billede

Der er mange fine skulpturer i Sorø bymidte. Fra 1700-tallets monumenter til den helt nye samtidskunst fortæller de tilsammen en historie om tidernes forskellige syn på skulpturen. Billedforedrag ved museets direktør Charlotte Sabroe.

Tidspunkt: Tirsdag d. 20. marts kl. 14-15

PÅSKE: GÆK GÆK GÆK, MIT ÆG ER BLEVET VÆK!

Påskeæg

Påskeharen har igen været på spil og har gemt påskeæg i Akademihaven. Find et æg og ta' de voksne med på museum. Æggene indeholder chokolade og fribilletter.

Tidspunkt: Onsdag d. 28 marts kl. 11

PÅSKEVÆRKSTED: CROQUIS MED DYR

Påske ræv 2

Er du god til at tegne dyr og ved du, hvordan man tegner en ræv, en rovfugl eller en kanin?

Tag dine forældre med til åbent påskeværksted på Sorø Kunstmuseum, hvor du kan tegne skovens dyr. Værkstedet er ubemandet det meste af tiden, men der er masser af tegnepapir, blyanter og farver.

Tidspunkt: Lørdag d. 24. marts - mandag d. 2. april

NYT I MUSEUMSBUTIKKEN

Tasker til butikken

Butikken har netop modtaget disse skønne tasker og penalhuse fra firmaet grünBag.

grünBag er skabt af designer Helen Leegaard, der med stor interesse for bæredygtigt og kreativt design arbejder målrettet på genbrug af materialer. Den farverige kollektion af tasker og penalhuse her er fx af lastbilpresenninger, kasserede redningsflåder og brugte sikkerhedsseler, og er et unikt alternativ til dem, der ønsker noget anderledes i et stærkt dansk design.

Billeder i omtalt rækkefølge:

Peter Holst Henckel, Explaining Biology to a Child, 2008

Peter Holst Henckel, Explaining Fragility to a Child, 2008