Revolutionen på Sorø Kunstmuseum

Vi markerer 100 års jubilæum for den russiske revolution, når vi åbner vores nye udstilling og byder på foredrag om den russiske revolution og Hermod Lannung.

FERNISERING: REVOLUTIONENS BILLEDER

Fredag d. 22. september kl. 17-19

Udstillingen markerer 100-året for den russiske revolution og viser en omfattende præsentation af Aleksandr Rodchenkos banebrydende fotografier samt revolutionsplakater fra Hermod Lannungs samling.

Udstillingen åbnes af borgmester Gert Jørgensen.

Museet og den russiske ambassade byder på en forfriskning.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Rodchenko & Stepanova Archive og Art Bureau 2015.
Udstillingen er støttet af Hermod Lannungs Museumsfond og Knud Højgaards Fond.

Lannung_portræt

GYLDEN TIRSDAG

HERMOD LANNUNG SOM PLAKATTYV

Tirsdag d. 26. september kl. 14-15

Museumsinspektør Helle Brøns fortæller om Lannungs tid i Rusland og hans samling af revolutionsplakater. Han fortalte selv: "Nogle af de vigtigste og mest interessante har jeg stjålet 'ærligt og redeligt' fra murene - på en mindre befærdet plads en mørk vinteraften 1917-18".

Pris: 100 kr. / medl. 80 kr. inkluderet kaffe og kage

Tilmelding: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 5783 2229

Kulavig1

RUSSISK SALON

REVOLUTIONSHISTORIE M. ERIK KULAVIG

Lørdag d. 30. september kl. 14-15

Kom helt tæt på revolutionen, når lektor Erik Kulavig dykker ned i den russiske historie med afsæt i sin seneste bog "Den Russiske Revolution 1917 - Et folks tragiske kamp for frihed".

Pris 110 kr. / mdl, 90 kr. inkluderer kaffe og kage

Tilmelding: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 5783 2229

Rodchenko trumpet

NY UDSTILLING

REVOLUTIONENS BILLEDER

23. september - 14. januar 2018

Revolutioner omvælter ikke alene samfundet og de politiske systemer. De ryster også blikket på verden. Den banebrydende russiske avantgardekunstner Alexander Rodchenko var en af de kunstnere, der i kølvandet på den russiske revolution så og gengav verden på en helt ny måde gennem sine fotografier, foto-collager og plakater. Med sine ekstreme forkortninger, diagonale blikretninger og overraskende vinkler revolutionerede han fotografiet og skabte en ny opfattelse af fotografiets æstetik og funktion i samfundet.

Gennem den senere jurist og politiker Hermod Lannung, kan vi få et dansk blik på revolutionen og dens billeder. Lannung opholdt sig i Rusland under revolutionen, hvorfra han skrev førstehåndsberetninger til danske dagblade og indsamlede revolutionsplakater. Han opbyggede desuden en samling af russisk maleri, som han efterfølgende donerede til Sorø Kunstmuseum.