1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to sidebar
September på Sorø Kunstmuseum

September på Sorø Kunstmuseum

Henry Heerup, Fotografen, 1963. Foto: Michael Dam

HEERUP & MERTZ. SKRAMMEL-AVANTGARDE
18. september 2015 – 16. januar 2016

Udstillingen Heerup & Mertz. Skrammel-avantgarde præsenterer legende skrotskulpturer, eksperimenterende film og slagkraftige malerier af Henry Heerup og Albert Mertz.

Henry Heerup og Albert Mertz er bedre kendt for deres forskelle end for deres ligheder og tegner to forskellige retninger i kunsthistorien. Heerup er kendt som fabulerende Cobra-kunstner og Mertz forbindes med en stram geometrisk og konceptuel kunst.

Der er dog en lang række fællestræk mellem deres værker og begge kunstnere har et slægtskab med avantgardekunsten fra starten af det 20. århundrede. Udstillingen Heerup & Mertz. Skrammel-avantgarde giver et indblik i ligheder og forskelle mellem de to kunstneres udtryk.

Læs mere om udstillingen

 

Poul Gernes_Drømmeskibet_2015

 

DIALOG om Poul Gernes / Drømmeskibet
Lørdag d. 26. september kl. 14

I slutningen af september vises Poul Gernes store værk Drømmeskibet frem på museet, og i den forbindelse er tidl. museumsdirektør Troels Andersen inviteret til at fortælle om Poul Gernes og Eks-skolen på et af efterårets DIALOG møder.

Arrangementet er en del af Samtaler om Kunst, der er et samarbejde mellem fem sjællandske udstillingssteder. Læs mere på museets hjemmeside.

Pris incl. kaffe/the og kage 80 kr./medl. 60 kr.
Der er et begrænset antal billetter og tilmelding er nødvendig på mail eller tlf: 5783 2229

 

søndagsomvisning

SØNDAGSOMVISNING
Søndag d. 27. september kl. 11.30

Oplev Sorø Kunstmuseums højdepunkter og smukke arkitektur på en omvisning med museets kunstformidler, sidste søndag i måneden. Omvisningen er gratis, når entre er betalt - og tilmelding er ikke nødvendigt.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev
(påkrævet)