Sorø Kunstmuseum

Udødelighedens land, dørhåndtag og torsdagskunst

Bahrain, Dilmun folket og myten om Gilgamesh

Søndag 17. april kl. 14

I forbindelse med Karl Bovin udstillingen fortæller cand. mag og psykoanalytiker Pia Skogemann om de eventyrlige historier, der er forbundet med myten om Gilgamesh og området Dilmun (2300 f.Kr), der menes at have været inspiration til historien om Edens Have.

"Længe havde man søgt efter landet Dilmun i "den opgående sols hav", men efter fund med kileskrift, der omtaler Inzak, som Dilmuns skytsgud, var der ingen tvivl længere. De havde i Bahrain fundet Dilmun, som ifølge indskrifter skulle være udødelighedens land, hvor guden Enki spiste de forbudne frugter og Ziusudra byggede en ark og overlevede Syndfloden." (Kilde: Gertrud Købke Sutton, Information, 28/10-99)

Tilmelding: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 5783 2229
Pris inkl. kaffe/the og kage: 100 kr. / medlemmer 80 kr.

A Kassen låner dørhåndtag
(Foto: Bjarne Stenbæk / SN.dk)

Må vi låne dit dørhåndtag?

Alle hoveddøre i Storgade / udlånsperiode 1. juni - 31. august

Sorø Kunstmuseum vil gerne gøre Storgades dørhåndtag til en del af et kunstværk i vores næste udstilling med den anerkendte kunstnergruppe A Kassen.

Med humor og eftertænksomhed vender kunstnerne op og ned på hverdagen ved at flytte hverdagens genstande fra byrummet og ind i udstillingen: bl.a. dørhåndtag fra Storgade. Dørhåndtag åbner verden op for os. Vi rører alle ved utallige håndtag hverdag uden rigtig at se på dem. Når de flyttes ind på et museum mister de deres funktion men kan nu på et symbolsk plan åbne andre dør. På den måde undersøges forholdet mellem kunst og virkelighed.

Har du lyst til at låne os dit dørhåndtag (dørgreb) i den pågældende udlånsperiode eller vil du blot vide mere, så kontakt Museumsinspektør Helle Brøns på mail: hb@sorokunstmuseum.dk eller tlf. 5783 2229.

Paul Gernes, Drømmeskibet, 1968

Torsdagsmenu / Sushi, Torsk og Drømmeskib

Torsdag 28. april kl. 17-20 / omvisning kl. 19

Til denne Torsdagsmenu har caféen ladet sig inspirere af japansk minimalisme og byder på Sushi fra Sushi på Storgade og Torsk i svøb med tilbehør tilberedt af Jakob Buus Møller fra Comwell.

Samtidig - og ikke mindst - er det sidste chance for at opleve Paul Gernes' Drømmeskibet sammen med museumsinspektør Helle Brøns, som fortæller om værket kl. 19 i udstillingssalen.

Pris: 125 kr.
Tilmelding: butik@sorokunstmuseum.dk eller telefon 5783 2229

Hvis du vil mere kunst

Søndagsomvisning