Sorø Kunstmuseum

Ny særudstilling, torsdagsmenu, litterær salon og gylden tirsdag

Udkast til en ny verden

Udstillingsperiode 24. september 2016 - 15. januar 2017

Fredag 23. september kl. 17 åbner Sorø Kunstmuseum udstillingen Udkast til en ny verden. Den sætter fokus på museets samlingsprofil og indsamlings-strategi og viser de mange værker – maleri, foto, skulptur og installationer – som museet har erhvervet, fået doneret og deponeret inden for de seneste 5 år.

I tilknytning til udstillingen afholdes en række Kunstnermøde, hvor nogle af de kunstnere der er repræsenteret i samlingen vil fortælle om deres kunst. Derudover vil museets kunstfaglige personale fortælle hvilke overvejelser, der ligger bag de forskellige samlingsområder i rækken af Gyldne tirsdage.

Se museets aktivitetskalender for yderligere information om de arrangementer, der er tilknyttet udstillingen.

Per Bak Jensen_Høstakke

Torsdagsmenu
Pasta, portvin og lækre desserter

Torsdag 29. september kl. 17-20

Har du ikke mulighed for at se den nyåbnede særudstilling i weekenden er denne sidste torsdag i måneden en oplagt anledning til at sætte kryds i kalenderen. Museet holder åbent til kl. 20 og caféen byder på frisk pasta, portvin og tre lækre desserter allerede fra kl. 17.

Dessertsymfoniens 3 lækre anretninger ledsages af 3 forskellige slags portvin, som Mona Langvad fra Butler Vin i Sorø vil fortælle om.

Menu inkl. dessert og portvin: 155 kr. / medlemmer 140 kr.
Ved køb af menu er der gratis adgang til museet.

butik@sorokunstmuseum.dk eller 5783 2229

Caspar Eric_litterær salon 2016

Litterær salon
Caspar Eric

Søndag 2. oktober kl. 14

Den anmelderroste digter Caspar Eric læser op fra sit nye langdigt "Nike", der poetisk griber fat i hvordan, det er at leve med et fysisk handicap i en verden, hvor popkulturens ikoner og reklamer fylder vores bevidsthed med, hvad en "normal krop" er. Selv om bogen ’Nike’ er skrevet over et par måneder på en rus af forulykket kærlighed og vrede, er bogen ikke en impuls. Den bygger på små tre årtier med daglige erfaringer som handikappet i et samfund, der »sender øjne« og »væmmes« over dem, som er anderledes.

Caspar Eric modtog tidligere på året Michael Strunge-prisen for "Nike".

Pr. person inkl. kaffe/the og kage: 100 kr. / medlemmer 80 kr

Tilmelding

Billetter købes i museumsbutikken, og vi anbefaler ligesom ved alle øvrige arrangementer at forhåndsreservere på mail eller tlf: 5783 2229

Edvard Weie_studier til Poseidon

Gylden tirsdag
Den umoderne modernisme

Tirsdag 4. oktober kl. 14

Til den første af efterårets arrangementer om museets samling og indsamlingsstrategi fortæller museumsinspektør Helle Brøns om den moderne samling.
Hvilke historier kan Sorø Kunstmuseum fortælle om moderne kunst? Og hvordan forholder vi os til alt det, der blev sorteret fra, men som vi måske nu synes er vigtigt - den modernisme, der ikke var moderne? Skal vi begynde at samle på andre typer af kunstværker for at rette op på kunsthistoriens huller?

Pr. person inkl. kaffe/the & kage. 80 kr. / Medlemmer 60 kr.

butik@sorokunstmuseum.dk / tlf: 5783 2229

Følg museet

Gennem æstetiske og finurlige billeder på:

Instagram logo

Gennem hverdagens små fortæller på:

facebook logo