1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to sidebar




Set fra biblioteksgården
Teglfacaden
Det store vindue i facaden
Træbænke i gården omkranser ovenlysvinduer
Hovedtrappen
Hovedtrappen
Den store udstillingssal
Ovenlysvinduer i lille udstillingssal
Ovenlys i trappeopgang
Trappeopgang
Afskærmning i trappeopgang
Café

Museets arkitektur

Det nye Sorø Kunstmuseum har fået en tilbygning, tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Lundgaard & Tranberg Arkitekters knap 1400 kvadratmeter store tilbygning tager udgangspunkt i det eksisterende museums situation og beliggenhed i Sorøs historiske bymidte. Bygningen indrammer to smukke gårdrum – henholdsvis en museumsgård og en biblioteksgård og etablerer en ny hovedindgang med adgang fra begge disse gårde.

Læs mere

Åbningstider

Tirs-søndag 
Kl. 11 - 17

Torsdag
kl. 11-18

Mandag lukket

Fonde og sponsorer

Luk

Fonde og sponsorer

TAK TIL FONDE OG SPONSORER

Det nye kunstmuseum er realiseret med støttet fra:

  • A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal
  • Augustinus Fonden
  • Beckett-Fonden
  • Brand af 1848
  • Fond Erhvervs- og Byggestyrelsen
  • Estatsraad Georg Bestle og Hustrus Mindelegat
  • Hermod Lannungs Museumsfond
  • Knud Højgaards Fond
  • Nordea-fonden
  • Q-Park Danmark
  • A/S Rovsing Management
  • A/S Sorana-Group / Lorentz Jørgensen
  • Sorø Kommune
  • Sorø kunstmuseums Venner
  • Sorø Spare- og Laanekasses Fond

Arkitektur-priser

Luk

Arkitektur-priser

Tre gange er Lundgaard & Tranberg Arkitekters udvidelse af Sorø Kunstmuseum blevet hædret:
2011 Sorø Bevaringsforening
2013 RIBA European Award
2014 WAN Award i kategorien Innovative Product