1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to sidebar
Museets samling

Samlingspublikation udgivet 2013 i forbindelse med museets 70 års jubilæum

Museets samling

Museets samling rummer ca. 2300 værker, som spænder over 350 års dansk kunst. En perlerække af malerier af de vigtigste kunstnere i den danske kunsthistorie:  fra Abildgaard, Thorvaldsen, Lundbye og Eckersberg til L.A. Ring og Anna Ancher.
Oplev strømningerne i den moderne kunst fra den tidlige modernisme (Lundstrøm), over den stramme konkrete kunst (Gadegaard, Geertsen) i 1950erne, 1960ernes radikale minimalisme, popkunst og land-art (Kirkeby, Mertz, Gernes), 1980ernes heftige, vilde maleri og rund af med samtidskunsten fra 1990erne til i dag (Eliasson m.fl.).

Takket været generøse donationer har museet to stærke russiske spor i samlingen:  Hermod  Lannungs samling af russisk kunst fra 1870-1930 samt landets største og fineste samling af russiske ikoner fra 1500-1900. Ikonsamlingen består af tre private ikonsamlinger, doneret af Per Schrøder, Hermod Lannung og Lorentz Jørgensen. De i alt 190 ikoner udgør et enestående materiale og rummer eksempler på de vigtigste ikonskoler og motivkredse.

Læs mere om samlingen i menuen til venstre

Gyldne tirsdage

Luk

Gyldne tirsdage

Kom til omvisninger i udvalgte dele af samlingen / særudstillingen, efterfulgt af kaffe og kage i cafeen.

Læs mere om vores "Gyldne tirsdage"-tilbud her.