1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to sidebar
De forskellige udstillinger

Tre gange om året præsenterer vi en ny særudstilling. Derudover har vi løbende tematiske ophængninger af værker fra vores store samling af 350 års dansk kunst og/eller den russiske samling.

_____________________________________________________

 

UDSTILLINGSPROGRAM

19. sept. 2018 - jan. 2019:

Landskab og samtid (samlingsudstilling. Læs beskrivelse nedenfor)

6. oktober - 13. januar 2019:

Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år (særudstilling. Læs beskrivelse her)

Primo februar - medio maj 2019:

Preben Hornung (arbejdstitel)
I foråret 2019 viser museet en stor udstilling med maleren Preben Hornung. Udstillingen sætter fokus på de 14 meget produktive år, som han tilbragte i Alsted Gl. Præstegård nær Sorø fra 1970 til 1984. Preben Hornung har slået sit navn fast som en af de betydeligste kunstnere fra 20. århundredes sidste halvdel.

Juni - september:

Elina Brotherus (arbejdstitel)
Den finske kunstner Elina Brotherus arbejder med fotografi og video.
Udstillingen baseres på serien The New Painting (2000-2004), hvor fotografierne henter inspiration fra kunsthistorien og malerier fra romantikken og guldalderen.

Ultimo september - jan 2020:

Sproghospital
Sproghospitalet er en sprogligt funderet udstilling, der behandler forholdet mellem poesi, kunst og sygdom.

Udstillingen er initieret af digter Morten Søndergaard, der i de senere år også har fungeret som billedkunstner med en række prestigefyldte udsmyknings- og udstillingsprojekter.

_____________________________________________________

 

LANDSKAB OG SAMTID

Olafur Elisason: Petrus' Garden Series, 1994
Olafur Eliasson: Petrus' garden series, 1994

Udstillingen Landskab og samtid præsenterer samtidskunst fra samlingen, der på den ene eller den anden måde behandler landskabet som tema.

Tidlige tiders kunstnere har hyldet og romantiseret det nationale landskab; draget ud i det med staffeli og pensel for at indfange det, de så; eller de har transformeret det til former og farver med æstetisk eller ekspressiv kraft.

I samtidskunsten fra 1960'erne til i dag er landskabsmaleriet blevet opfattet som en gammeldags genre. Ikke desto mindre bliver landskabet stadig brugt som motiv – det bliver dokumenteret, udmålt, kritiseret eller vrænget af. Denne udstillings værker spænder fra 1960ernes landart, over 1980ernes ironisk-kritiske landskabsmaleri til konceptuelt fotografi i 1990erne og nyt opdateret landskabsmaleri i anførselstegn.

Her møder man med andre ord samtidskunstens forskellige opdateringer af landskabsgenren - både hvad angår motiv, medie og stemning.

Udstillingen er en markering af mødet mellem Sorø Kunstmuseums faste samling og den kommende særudstilling Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år.

Åbningstider

Tirs-søndag
kl. 11-16

Torsdag
kl. 11-18