1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to sidebar
Karl Bovin. Odsherreds Beduin

Karl Bovin i Bahrain

Karl Bovin. Odsherreds Beduin

Fernisering: 11. februar kl. 17

Karl Bovin (1907-1985) var en markant skikkelse blandt de malere, som i 1930erne slog sig ned i Odsherred. Han er værdsat for sine lyse og legende landskabsmalerier, der bygger videre på traditionen fra Skagensmalerne og de franske ekspressionister. Ikke mindst er han dog skattet for at lade det levede liv går hånd i hånd med kunsten. Hans næsten lidenskabelige kærlighed til naturen, musikken og arkæologien, har sat spor i malerierne – både motivisk og sanseligt gennem farvernes klang og penselstrøgenes rytme. Eller som Asger Jorn formulerede det i et brev til Bovin: Værkerne er gennemsyret af ”en musikalitet som buestrøgene på en violin”. Læs mere

Åbningstider

tirs-søndag 
Kl. 11 - 16

torsdag
kl. 11-18

mandag lukket

Tak til fonde

Luk

Tak til fonde

Tak til:

Augustinus Fonden

Sorø Spare- og Laanekasses Fond

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Sommeren 2016 / A kassen

Luk

Sommeren 2016 / A kassen

I sommeren 2016 viser Sorø Kunstmuseum en særudstilling med den danske kunstnergruppe A kassen, bestående af Tommy Petersen, Christian Bretton-Meyer, Søren Petersen og Morten Hebsgaard. A kassen er blandt de mest spændende aktører på den yngre samtidskunstscene og har gennem de seneste år også påkaldt sig international opmærksomhed. Dette er deres første soloudstilling på et dansk museum. Kunstnergruppens værker spænder over stedsspecifikke og performative installationer, fotografier og skulpturer.

Museet erhvervede i 2011 et værk af A kassen; THE TITLE IS A PILE OF LETTERS, som består af en bunke bogstaver af metal - de samme bogstaver som udgør værkets titel.