Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år

Vilhelm Hammershøi, Hvide døre. Interiør, Strandgade 30, 1899

Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år

6. oktober 2018 - 13. januar 2019

Som det eneste sted på Sjælland er Sorø Kunstmuseum vært for vandreudstillingen: Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år med 95 udvalgte værker, der normalt er en del af kunstmuseet Ordrupgaards faste samling.

Afsættet i udstillingen ligger i den danske guldalder med mesterværker af Eckersberg, Købke, Lundbye og Constantin Hansen, men udstillingen afspejler især datidens største kunstnere. Det gælder Fynboerne, og markante navne som Theodor Philipsen, L. A. Ring og Th. Bindesbøll.

En særlig plads har en af Odrupgaard-samlingens absolutte danske stjerner, Vilhelm Hammershøi, der er repræsenteret med ni malerier, heriblandt det nyligt erhvervede Hvide døre. Strandgade 30. Udstillingen viser også nogle af de første værker af udvalgte franske kunstnere, bl. a. Fontainebleau-maleren Théodore Rousseau og impressionisten Armand Guillaumin.

En lille sensation

Camille Pissarro, Portræt af en dreng_Foto Bruun Rasmussen

EN LILLE SENSATION
Som noget helt særlig indgår det hidtil ukendte kunstværk, Portræt af en dreng, malet af den verdensberømte kunstner Camille Pissarro (1830-1903) også i udstillingen og vises her frem for offentligheden for første gang.

Det vakte stor opmærksomhed i medierne, da dette fuldstændig ukendte kunstværk af den kendte impressionist pludselig dukkede op på Bruun Rasmussens internationale auktion i maj. Det ganske usædvanlige værk er nu sikret en fremtid på dansk jord i Ordrupgaards samling. Og da Ordrupgaard i øjeblikket er lukket i forbindelse med opførelsen af museets nye tilbygning, udlånes det nu til Sorø Kunstmuseum.

Se udstillingen eller book en omvisning på Sorø Kunstmuseum med din virksomhed, dine venner eller andre grupper på tlf. 5783 2229 eller butik@sorokunstmuseum.dk.

Tirs-søndag
kl. 11-17