1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to sidebar
Kunsten at lære sprog

Kunsten at lære sprog

Målgruppe

DU 2 og DU 3

Forløbsbeskrivelse

Med udgangspunkt i udvalgte værker fra museets samling af 300 års dansk kunsthistorie undersøger vi forskellige tematikker med fokus på udvikling af kommunikative kompetencer, interkulturel forståelse og udvidelse af ordforråd. Kursisterne inddrages aktivt under hele forløbet gennem en række praktiske sproglige øvelser. Med kunsten som læringsredskab bliver museets samling et inspirerende afsæt for en alternativ sproglæring. I et længere værkstedsforløb arbejder kursisterne videre med udvalgte kunstværker, hvor de selv afprøver kunstneriske arbejdsprocesser.

Læringsmål

Kendskab til relevante kulturelle og historiske rammer inden for dansk kunsthistorie. Kursisterne får øvet deres sprogfærdigheder i uformelle læringsrammer, som opfordrer til undersøgelse af sproget, diskussion og debat. Forløbet kan også bruges som et første møde med et dansk kunstmuseum.

Åbningstider

Tirs-søndag
kl. 11-16

Torsdag
kl. 11-18


Publikation til sprogcentre

Luk

Publikation til sprogcentre

Sorø Kunstmuseum og Museet for Samtidskunst har i samarbejde med Forlaget Alfabeta udgivet en undervisningsbog målrettet landets sprogcentre. Bogen kan bestilles hos alfabetaforlag.dk

Priser og booking

Luk

Priser og booking

kr. 500: 1 time / undervisning
kr. 1000: 2 timer / værksted

Max 25 elever

Undervisningsdage: mandag–fredag kl. 9–15

Booking: kontakt
formidling@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 5783 2229