Kunsten at lære sprog

DU 2 og DU 3

Forløbsbeskrivelse

Med udgangspunkt i udvalgte værker fra museets samling af 300 års dansk kunsthistorie undersøger vi forskellige tematikker med fokus på udvikling af kommunikative kompetencer, interkulturel forståelse og udvidelse af ordforråd. Kursisterne inddrages aktivt under hele forløbet gennem en række praktiske sproglige øvelser. Med kunsten som læringsredskab bliver museets samling et inspirerende afsæt for en alternativ sproglæring. I et længere værkstedsforløb arbejder kursisterne videre med udvalgte kunstværker, hvor de selv afprøver kunstneriske arbejdsprocesser.

Læringsmål

Kendskab til relevante kulturelle og historiske rammer inden for dansk kunsthistorie. Kursisterne får øvet deres sprogfærdigheder i uformelle læringsrammer, som opfordrer til undersøgelse af sproget, diskussion og debat. Forløbet kan også bruges som et første møde med et dansk kunstmuseum.

Tirs-søndag
kl. 11-16

kl. 11-18

Publikation til sprogcentre